Mainos

Presidentin vaimo nousemassa Argentiinan johtoon

(MTV3/Krista Rastamo)

Argentiinan ensimmäinen nainen, Christina Kirchner, on suurin voittajasuosikki sunnuntain presidentinvaalissa. Maassa puhutaan jo Evita-ilmiön uudesta tulemisesta.

Argentiina on saamassa maan historian ensimmäisen naispresidentin. Maan väistyvän presidentin Néstor Kirchnerin puoliso Cristina Fernández de Kirchner on ennakkosuosikki Argentiinan seuraavaksi presidentiksi.

Mielipidemittausten mukaan Argentiinan ensimmäisestä naisesta tulee maansa johtaja jo ensimmäisellä kierroksella. Hän on näillä näkymin samassa sunnuntaisissa valeissa yli tarvittavat 40 prosenttia äänistä, kaulaa pahimpaan kilpailijaan on noin 25 prosenttiyksikköä.

Cristina Kirchneriä kannattavat erityisesti huonosti koulutetut argentiinalaiset ja häntä onkin jo verrattu Eva "Evita" Peróniin. Evita oli peronismin perustajan, presidentti Juan Perónin, puoliso, joka nousi Argentiinassa 1940-luvun lopulla erittäin suosituksi ja vaikutusvaltaiseksi hahmoksi. Jo aikalaistensa kulttimaineeseen nostama Evita tunnettiin paitsi työväentaustastaan ja kansanomaisuudestaan myös vaikuttavasta retoriikastaan ja kansan menevistä puheistaan.

Nyt monet näkevät samoja piirteitä Cristina Kirchnerissä, joka on esiintynyt vaalikampanjassaan kunnon propagandistin ottein.

- Tämä on projekti "Cristina presidentiksi" ja se on koko Argentiinaan projekti. Koko Argentiinan kansan, jota koen edustavani. Siksi taistelen, niin kuin olen taistellut nuoresta pitäen, Kirchner julisti televisioidussa vaalitilaisuudessa.

54-vuotias lakinainen valittiin toistamiseen Argentiinan senaattiin vuonna 2003. Lukuisten yhtymäkohtien vuoksi Cristina Fernández de Kirchneriä on kutsuttu myös Argentiinan Hillaryksi - Hillary Clintonin mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.