Mainos

Presidentin murhaa yrittänyt pidätettiin Pakistanissa

Pakistanin poliisi on pidättänyt presidentti Pervez Musharrafin salamurhayritykseen osallistuneen miehen.

Islamilaisiin sotilaallisiin piireihin kuuluva mies pidätettin Karachin kaupungissa rajun tulitaistelun jälkeen. Ohi kulkenut nainen kuoli jouduttuaan ristituleen.

- Tämä on kunnon saalis, kommentoi sikäläisen rikospoliisin edustaja uutistoimisto AFP:lle.
Pidätetyn kumppani pääsi poliiseilta karkuun tulitaistelun aikana.

Atifin väitetään olleen vastuussa kaukosäätimestä, jolla oli määrä räjäyttää autopommi huhtikuussa 2002. Pommi oli sijoitettu valtatien varteen pysäköityyn autoon, joka oli määrä räjäyttää juuri kun presidentti Musharrafin saattue ajaa ohi. Sytytin ei toiminut ja salamurhajuoni epäonnistui. Neljä muuta islamistimilitanttia oli oikeudessa saman tapauksen vuoksi, ja heidät tuomittiin elinkautisiin vankeusrangaistuksiin.

Atif loukkaantui tulitaistelussa. Matkalla sairaalaan Atifin kerrotaan huutaneen.
- Tappio on vääräuskoisten kohtalo. Muslimit voittavat!

Poliisi löysi Atif piilopaikasta räjähteitä ja islamilaista jihadi-kirjallisuutta. Atif kuuluu muslimiryhmään, joka taistelee omissa riveissään Intiaa vastaan Kashmirissa. Ryhmä tunnetaan nimellä Harkat-ul Mujahedin al-Alaami. Neljä muuta aiemmin salamurhahankkeesta tuomittua kuuluivat samaan ryhmään.

Epäonnistuneessa salamurhahankkeessa käytetty auto päätyi kaksi kuukautta myöhemmin Yhdysvaltain konsulaattia vastaan Karachissa tehdyn itsemurhaiskun välineeksi. Siinä iskussa kuoli 12 pakistanilaista.

Huhtikuun 2002 jälkeen Musharraf on pelastunut kuin ihmeen kautta kahdesta salamurhayrityksestä. Näistä yrityksistä hän syyttää al-Qaidaa. Järjestön pakistanilaiset kannattajat ovat raivoissaan presidenttinstä läheisistä väleistä Yhdysvaltoihin ja maiden yrityksistä nujertaa al-Qaida.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.