Mainos

Presidentin kanslia halusi poistaa Feministisen puolueen johtajan sitaatin HBL:n jutusta – puolue pitää painostamisena

Tasavallan presidentin kanslia otti viime syyskuussa yhteyttä Feministisen puolueen puheenjohtajaan ja pyysi tätä muuttamaan antamansa suoran haastattelusitaatin sisältöä. Puolue kertoi asiasta tiedotteessaan, ja myös presidentin kanslia vahvistaa asian MTV Uutisille.

Puheenjohtaja Katju Aro antoi Hufvudstadsbladetille haastattelun, jossa moitti tasavallan presidentti Sauli Niinistöä kannanottoja maahanmuuttokeskustelussa.

– Ihmisoikeudet ovat arvottomia, jos niitä ei puolusta, kun niitä ollaan uhkaamassa. Tätä presidenttimme (Sauli Niinistö) ei ole ymmärtänyt, kun hän puhuu kahdesta ääripäästä maahanmuuttokeskustelussa, Aro sanoi HBL:n jutussa.

Presidentin kanslia otti tämän jälkeen Aroon yhteyttä ja pyysi poistattamaan kyseisen sitaatin jutusta. Kanslian mukaan Aron tulkinta Niinistön puheista ei vastannut tämän todellista kantaa.

– Aro viittasi kuitenkin sitaatissaan laajasti jaettuun tulkintaan Niinistön tolkun ihmistä koskevien puheiden merkityksistä ja kieltäytyi tekemästä oikaisua, puolueen tiedotteessa todetaan.

Feministinen puolue pitää erikoisena sitä, että vahvasta gallup-suosiosta nauttivan presidentin kanslia haluaa tarttua pienen poliittisen toimijan kannanottoihin yksityisillä viesteillä.

Kanslia: Niinistö tuominnut rasismin useasti

Presidentin kanslia pitää Aron HBL:lle lausumaa sitaattia virheellisenä, koska Niinistö ei ole puheissaan viitannut ääripäihin.

Kanslian mukaan presidentin erityisavustaja Juuso Rönnholm lähetti Arolle ensin sähköpostiviestin, jossa hän huomautti presidentti Niinistön tuominneen rasismin useaan kertaan. Hän nosti esimerkiksi muun muassa tämän puheen YK:n yleiskokouksessa.

– Ahdasmielinen nationalismi, rasismi ja väkivaltainen ääriliikehdintä ovat nousussa. Nämä tuhoisat ideologiat on pysäytettävä, Rönnholm siteerasi Niinistöä.

Rönnholm pyysi Aron sitaatin tueksi esimerkkiä, milloin Niinistö olisi puhunut ääripäistä. Kanslian mukaan Aro vastasi viittaamalla Niinistön pitämiin puheisiin, joissa ei kuitenkaan sen mukaan puhuta ääripäistä.

– Kiitos, jos oikaiset tämän tiedon HBL:n suuntaan, Rönnholm päätti viestinvaihdon. Tämä oli kanslian mukaan ainoa kerta, kun Rönnholm pyysi sitaatin poistamista viestinvaihdossa.

Katju Aro kertoo kokeneensa kanslian viestit painostaviksi niiden kohteliaasta sävystä huolimatta.

Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro vieraili viime marraskuussa MTV:n Uutisextrassa Juha Kaijan haastattelussa. Katso Uutisextra alla olevalta videolta.

10:36

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.