Mainos

Presidentin Hakunila-reaktiot saavat kiitosta

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö on kiitellyt presidentti Tarja Halosen tapaa ja asennetta presidentin reagoidessa tietoihin Vantaan Hakunilan etnisistä yhteenotoista.

Vantaa 20.9.2000

-Uskon, että tasavallan presidentti pyrkii - varmasti juuri asenteiden kautta - vaikuttamaan siihen, että kansainvälistynyt Suomi sietää kansainvälisyyttä myös Suomessa, Niinistö sanoi puolueensa kunnallisparlamentissa Helsingissä.

-Minusta on erinomaisen hyvä asia, että juuri tasavallan presidentti pyrkii tällaiseen asenteiden muokkaukseen. Halonen sanoi aiemmin viikolla Yleisradion Aktuellt-lähetyksen haastattelussa, että hän suhtautuu hyvin vakavasti tapahtuneeseen, ja lupasi tarttua asiaan palattuaan Sydneystä Suomeen.

Niinistöä kiusaa se, että ulkomaalaisille annetaan arvoa kyllä silloin, kun he ovat suomalaisten tavaroiden ostajia. Hänen mielestään meidän pitäisi vastavuoroisesti oppia ymmärtämään täällä olevia ulkomaalaisia. Niinistö uskoi, että presidentin asemalla mielipidejohtajana voi olla merkitystä juuri tämänkaltaisissa kysymyksissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.