Mainos

Prätkäjengit kahakoivat Tanskassa

Yksi moottoripyöräjengi Bandidosin jäsen kuoli ja kolme muuta loukkaantui vakavasti autosta ammutuista laukauksista Liselejessä Sjellannin pohjoisrannikolla Tanskassa eilisiltana.

Neljää Bandidosin jäsentä ammuttiin automaattiaseella ohiajavasta autosta, kun he olivat juuri tulleet ulos hampurilaisravintolasta. Auto, jossa oli pari-kolme miestä, pakeni paikalta. Auton omistaja on pidätetty. Hänellä on yhteyksiä kilpailevaan Hells Angels -jengiin. Haavoittuneilla ei ole välitöntä hengenvaaraa.

Keskiviikkona norjalaisen Bandidos -jengin Oslossa sijaitseva päämaja tuhoutui pommi-iskussa. Räjähdyksessä yksi sivullinen sai surmansa. Norjan poliisista kerrottiin kuitenkin, ettei Tanskan surmalla ja Drammenin räjähdyksellä tiettävästi ole yhteyttä toisiinsa.

Toistakymmentä ihmistä on saanut surmansa ja useita kymmeniä loukkaantunut Pohjoismaissa vuoden 1994 jälkeen käydyissä yhteenotoissa jengien välillä. Pelkästään Tanskassa on laskettu olleen väkivaltaisia yhteenottoja jo 25 sen jälkeen kun jengisota keväällä 1996 laajeni yhden Bandidos-jengiläisen kuolemasta. Jengit aloittivat väkivaltaisuutensa vuonna 1993.
(STT-RB-Reuter-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.