Mainos

Prätkäjengiläiset ammuskelivat Helsingissä

Sörnäisissä ammutut laukaukset ovat vieneet kaksi moottoripyöräjengiläistä sairaalahoitoon. Sivullisia ei ollut tulilinjalla. Pidätettyjä on useita.

Helsingin Sörnäisten metroaseman kulmalla ammuttiin käsiaseella ainakin kahdesti yhdeksän aikaan eilisiltana.

Komisario Tom Packalén Helsingin poliisista sanoo, että kyseessä oli moottoripyöräjengiläisten välienselvittely. Asialla olivat Rogues Galleryn ja Bandidoksen jäsenet.

Kaksi jengiläistä loukkaantui väkivaltaiseksi yltyneessä tilanteessa, ja heidät on kuljetettu sairaalahoitoon. Toista sairaalaan kuljetettua ammuttiin jalkaan ja toista keskivartaloon. Poliisi ei vielä halua kertoa, kumman kerhon jäseniä loukkaantuneet miehet ovat. Heillä ei ole hengenvaaraa.

Packalénin mukaan poliisi on ottanut useita henkilöitä kiinni tapahtuneen johdosta.

Ohikulkijoita ei tulilinjalla

Ampuminen tapahtui Sörnäisten metroaseman edustalla, Vaasanaukiolla. Poliisilla ei ole tarkkaa tietoa siitä, miten paljon paikalla oli sivullisia.

- Tällaiseen aikaan, kun ammutaan Helsingin kaupunkialueella käsiaseella, niin siinä ovat aina ihmiset vaarassa, Packalén sanoo. Poliisin tiedossa ei kuitenkaan ole, että kukaan ulkopuolinen olisi ollut suoraan jengiläisten tulilinjalla.

Poliisi ei vielä varmuudella tiedä, montako ampujaa tilanteessa oli. Lisäksi on Packalénin mukaan vielä hiukan epävarmaa se, moneltako kiinni otetulta on löytynyt käsiase.

Lähellä sijaitsevan ravintolan henkilökunta ilmoitti tapahtuneesta poliisille hiukan yhdeksän jälkeen illalla, ja paikalle hälytettiin yksitoista poliisipartiota ja kaksi sairasautoa

- Tapaus on nyt siirtynyt tutkintapainotteiseksi. Poliisi on valjastanut suuria voimavaroja asian selvittämiseen, Packalén sanoo.

Kiinni otettujen moottoripyöräjengiläisten puhuttaminen alkoi saman tien lauantai-iltana.

Kaduilla lisäpartioita

Poliisi on hälyttänyt liikenteeseen ylimääräisiä partioita Helsingin Sörnäisissä tapahtuneen moottoripyöräjengien välienselvittelyn vuoksi.

Komisario Tom Packalénin mukaan kaupungilla olevien partioiden määrä on tänä yönä ollut suurempi kuin normaalitilanteessa.

- Partiot suorittavat esitutkintaa kaupungilla ja varmistavat, että uusia välikohtauksia ei pääse tapahtumaan.

Packalén ei halua kommentoida sitä, etsiikö poliisi mahdollisesti ampumavälikohtaukseen liittyviä henkilöitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.