Mainos

Pöytäkirjaluonnos lipsahti nettiin - perussuomalaiset epäilevät varjokokousta

Kaupungin verkkosivuille vahingossa päätynyt pöytäkirjaluonnos on aiheuttanut poliittista kuohuntaa Juankoskella Pohjois-Savossa. Kaupungin sivuilla oli perjantaina hetken aikaa nähtävillä tietoja uuden kaupunginhallituksen ensimmäisestä kokouksesta, joka pidetään vasta huomenna.

Kohua herättäneeseen luonnokseen oli kirjattu etukäteen muun muassa kaupunginhallituksen edustajien nimityksiä eri lautakuntiin, toimikuntiin ja yhtiökokouksiin. Varsinaiset lautakuntapaikat jaettiin jo tammikuussa. Maratonkokous kesti tuolloin yhdeksän tuntia.

Listan lipsahtaminen julkisuuteen sai perussuomalaiset epäilemään, että muut poliittiset ryhmät olivat jo etukäteen päättäneet asioista varjokokouksessaan.

- Pahoiteltava tekninen kömmähdys. Julkisuuteen päätynyt luonnos oli vain tekninen apuväline sihteerille, joka joutuu kirjaamaan kokouksen aikana valtavan määrän nimiä, kertoo Juankosken kaupunginjohtaja Petri Kangasperko.

Kaupunginhallituksen kokouksessa on esillä maanantaina kymmenittäin nimityksiä eri tehtäviin.

- Kaikkiin niihin ei ole aina ollut kovinkaan helppo löytää ihmisiä, Kangasperko lisää.

"Varjokokousta ei ollut"

Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Rauno Kettunen vakuuttaa, että perussuomalaiset saavat luottamustehtäviä kannatuksensa mukaan. Asioista päätetään huomenna kaupunginhallituksessa.

- Ymmärrän tässä asiassa kyllä perussuomalaisia, mutta vakuutan ettei varjokokousta ole ollut. Asia selvitetään tänään illalla ryhmien puheenjohtajien kesken, ja perussuomalaisetkin ovat mukana, lupaa Kettunen.

Juankoskella on jo vuosien ajan valmisteltu pöytäkirjat etukäteen niin pitkälle kuin mahdollista. Valtuustoryhmät ovat toimittaneet kokouksen pöytäkirjanpitäjälle nimiä, joita he aikovat esittää luottamustehtäviin. Käytäntöä on perusteltu sillä, että näin pöytäkirjat valmistuvat heti kokouksen jälkeen ja nimet tulevat oikein.

Perussuomalaisilta ei nimilistaa maanantain kokousta varten etukäteen kysytty. Puolue sai Juankoskella syksyn kunnallisvaaleissa toiseksi eniten ääniä keskustan jälkeen. Edellisellä vaalikaudella puolueella ei ollut edustajaa kaupunginhallituksessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.