Mainos

Powell: Yhdysvalloilla ei uusia sota-aikeita

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell vakuuttaa, ettei Bushin hallinto aio aloittaa sotaa niin sanottua "pahan akselia" vastaan.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell vakuutti tänään kongressille, ettei presidentti George W. Bushin hallinnolla ole, ainakaan toistaiseksi, aikeita aloittaa sotaa niin sanottua "pahan akselia" vastaan.

-Hänen pöydällään ei ole suunnitelmaa aloittaa sotaa mitään valtiota vastaan, vakuutti Powell kommentoidessaan sota-aikeita senaatin budjettikomitealle.

Powell oli kuitenkin hieman varautunut puhuessaan Irakista, yhdestä Bushin mainitsemasta uhkaavasta valtiosta. Hänen mukaansa Bagdadissa täytyy tapahtua "vallanvaihto", mahdollisesti luonnollista syistä. Powell naurahti, että Saddam Hussein on hänen kanssaan samanikäinen.

-Uskon, että olen paremmassa kunnossa kuin hän, ulkoministeri sanoi.

Valkoinen talo on antanut myös ymmärtää, että Bush ei ole vielä päättänyt, kuinka vallanvaihto Irakissa saataisiin aikaan. Virkamieslähteiden mukaan Saddam Husseinin syrjäyttäminen on yksi keskeinen aihe varapresidentti Dick Cheneyn ensi kuussa tapahtuvalla Euroopan ja Lähi-idän matkalla.

Maailmalla on arvailtu Yhdysvaltain sota-aikeita siitä saakka, kun Bush julisti viimekuisessa puheessaan Iranin, Irakin ja Pohjois-Korean "pahan akseliksi".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.