Mainos

Powell tyynnyttelee ydinasekeskustelua

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell rauhoittelee ydinasekeskustelua. USA ei käytä asetta ydinaseetonta maata vastaan.

USA:n ulkoministeri Colin Powellin mukaan Yhdysvallat on yhä sitoutunut siihen, että maa ei käytä ydinasetta sellaista valtiota vastaan, joka ei ole itse ydinasevalta.

-Me emme ole muuttaneet politiikkaamme, sanoi Powell uutistoimisto AP:lle antamassaan haastattelussa. Hän viittasi 24 vuotta voimassaolleeseen ydinaseiden käyttöperiaatteeseen, joka astui voimaan vuonna 1978 presidentti Jimmy Carterin kaudella. Presidentti Clintonin hallinto uudisti lupauksen vuonna 1995.

Yhdysvaltain ydinasepolitiikasta on puhuttu paljon sen jälkeen, kun maan ydinasekantoja tarkistava salainen raportti vuosi julkisuuteen viikko sitten. Sen mukaanhan Yhdysvaltain ydinaseita oltiin valmiita suuntaamaan seitsemään maahan, mm. Irakiin, Iraniin, Libyaan ja Syyriaan, joilla ei ole tiettävästi ydinasetta.

Bushin ajattelemattomuuttako?

Presidentti George W. Bush lisäsi löylyä keskusteluun sanomalla keskiviikkoisessa tiedotustilaisuudessaan, että "kaikki mahdollisuudet ovat pöydällä" ydinaseiden käytön kanssa. Samalla hän sanoi, että Saddam Hussein on "ongelma, joka pitää hoitaa."

Powell vakuutti, että Yhdysvalloilla ei ole ydinkärkiä suunnattuna kohti Venäjää tai mitään muutakaan valtiota. Venäjä on reagoinut vihaisesti tietoihin sitä vastaan suunnatusta ydinpelotteesta.
Samassa haastattelussa Powell vaati myös Israelilta täydellistä vetäytymistä Länsirannalta ja Gazasta.
-Päämääränä on saada heidät puhumaan keskenään, sanoi Powell Israelin ja palestiinalaisten kiristyneistä väleistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.