Mainos

Powell tapasi Syyrian ja Libanonin presidentit

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell tapasi tänään Syyrian presidentin Bashar al-Assadin.

Powell sanoi Damaskoksen lentokentällä tulleensa keskustelemaan alueen tilanteesta sekä selostamaan pyrkimyksiään saada väkivalta loppumaan ja löytää tie neuvotteluihin.

Powell sanoi myös aikovansa kuulla syyrialaisten arviota tilanteesta. Powell jatkoi haluavansa puhua myös tilanteesta Libanonin eteläosassa ja vaaroista, jotka liittyvät tulitukseen yli YK:n merkitsemän Libanonin ja Israelin välisen rajan yli.

Syyriaan Powell saapui Libanonista, missä hän tapasi presidentti Emile Lahoudin. Powell sanoi Yhdysvaltain olevan huolissaan siitä, että Hizbollah-sissien iskut laajentavat väkivaltaisuudet alueelliseksi konfliktiksi.

-On olemassa hyvin todellinen vaara siitä, että tilanne (Israelin ja Libanonin) rajalla laajentaa konfliktia, Powell sanoi. Hän kehotti Libanonia lähettämään joukkoja Israelin vastaiselle rajalle.

Libanonissa toimiva Hizbollah on viime päivinä tehnyt useita hyökkäyksiä rajan yli Israeliin. Powell vaati hyökkäyksille välitöntä loppua. Tämä on hänen mukaansa viesti, jota hän aikoo viedä eteenpäin myös Syyriassa.

Libanonissa arvosteltiin Yhdysvaltoja

Libanonin ulkoministeri Mahmoud Hammoud arvosteli Yhdysvaltoja Israelin puolella olemisesta. Hän kehotti presidentti George W. Bushia tarkastelemaan tilannetta tasapuolisesti ja realistisesti.

Powell sanoi Bushin kannattavan arabien rauhansuunnitelmaa, joka hyväksyttiin Beirutissa viime kuussa. Powell jatkoi, että palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin on tehtävä enemmän itsemurhaiskujen lopettamiseksi.

Israelissa Powell jatkaa ponnistelujaan Israelin ja palestiinalaisten yhteenottojen ja väkivaltaisuuksien suitsimiseksi. Toistaiseksi hänen välitysmatkansa ei ole johtanut näkyviin tuloksiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.