Mainos

Powell tapaa EU-maiden ulkomisterit

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell tapaa tänään Brysselissä EU-maiden ulkoministerit. Kokouksen tarkoituksena on yrittää lämmittää rappeutuneita Yhdysvaltain ja Euroopan Unionin välisiä suhteita.

Erimielisyyden aiheita on useita kun Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell lounastaa tänään Brysselissä EU-maiden ulkoministerien kanssa. Päällimmäisenä pinnalla on Irak, jonne Yhdysvallat on luvannut väliaikaisen hallinnon perustamista ensi vuoden kesäkuussa.

Eniten Yhdysvaltoja arvostellut Ranska on ehtinyt leimata päivämäärän liian kaukaiseksi. Ranska ehdottaa hallituksen muodostamista tämän vuoden loppuun mennessä ja asteittaista vallan siirtämistä amerikkalaisilta irakilaisille.

- Olemme viime päivien aikana keskustelleet pääsihteeri Kofi Annanin kanssa YK:n roolista Irakissa. Olemme myös puhuneet pääsihteerin edustajan nimeämisestä Irakiin, Powell

EU:n oman puolustuksen kehittäminen on toinen erimielisyyden aihe. Jo ennen Brysseliin tuloaan, Powellin edustaja on korostanut, että Yhdysvallat vastustaa EU:n oman esikunnan perustamista. Kolmas vaikea riidan aihe on kauppapolitiikka, ja etenkin Yhdysvaltain terästukiaiset ja siitä seuraavat EU:n rankaisutullit.

Ylipäätään Powell yrittänee saada nyt EU:n laajentumisen kynnyksellä koko 25 maan unionin saada vakuuttuneeksi Transatlantisten suhteiden tärkeydestä.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 18.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.