Mainos

Powell saapui Pakistaniin

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell on saapunut Pakistaniin neuvotellakseen maan johdon kanssa. Powellin vierailu on aiheuttanut jo useita mielenosoituksia.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell neuvottelee tänään Pakistanissa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell saapui iltapäivällä Pakistaniin aloittaakseen huomenna neuvottelut maan johdon kanssa Yhdysvaltain terrorismin vastaisesta taistelusta. Pakistanista Powell jatkaa matkaansa vielä Intiaan. Matkansa aikana ulkoministerin on määrä yrittää vahvistaa terrorismin vastaista liittoutumaa.

Sekä Pakistanissa että Intiassa on viime päivinä osoitettu voimakkaasti mieltä Yhdysvaltain Afganistaniin kohdistamia iskuja vastaan. Pakistanin ääri-islamilaiset puoleet vastustavat kiivaasti vierailua ja ovat kehottaneet kansalaisia mielenosoituksiin ja yleislakkoon. Useissa kaupungeissa on raportoitu hajanaisesta ammuskelusta, mutta muuten tilanne on pysynyt suhteellisen rauhallisena.

Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin odotetaan ehdottavan Powelille, että Yhdysvallat keskittyisi "eliminoimaan" ensin Afganistania hallitsevan Taleban-liikkeen johtajan mullah Mohammad Omarin ennen kuin se lähtee terrorismista epäillyn Osama bin Ladenin perään.

-Ottakaa ensin Omar niin bin Laden ei pysty toimimaan. Hän joutuu lähtemään pakoon, Musharraf sanoi USA Today -lehden ja CBS-television haastattelussa. Musharrafin mukaan Talebanin vastarinta ei kestä kauaa sen jälkeen, kun Omar ja muut johtajat saadaan kaadettua.
(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.