Mainos

Powell: Päätöslauselmaluonnoksessa edistystä

YK:n turvallisuusneuvoston näkemykset ovat lähestyneet toisiaan päätöslauselmaluonnoksessa, sanoo Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell.

Powellin mukaan asetarkastusten alettua, ei todisteita Irakin mahdollisesta joukkotuhoaseiden valmistamisesta löydy heti. Powell sanoi, että Yhdysvallat voi odottaa tuloksia jopa kuukausia.

Powell puhui asiasta National Public Radio -kanavalla. Powell oli eilen puhelinyhteydessä Ranskan ulkoministerin Dominique de Villepininin, Britannian ulkoministerin Jack Strawn ja Venäjän ulkoministerin Igor Ivanovin kanssa.

Ranskankin mukaan ratkaisun löytymisessä ollaan edistytty. Powell on myös keskustellut Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin ja YK:n asetarkkailijoiden johtajan Hans Blixin kanssa Valkoisessa talossa.

-Olen keskustellut koko päivän kollegojeni kanssa ja uskon, että olemme päässeet paljon lähemmäs, Powell sanoi. Ranska, Venäjä ja Kiina ovat suhtautuneet epäilevästi Yhdysvaltain ja Britannian aikaisempaan luonnokseen. Turvaneuvoston ei uskota kuitenkaan äänestävän Irak-lauselmasta ennen ensi viikkoa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.