Mainos

Powell: Liittouman joukkojen mandaatti Irakissa päättyy 2005

Huomenna käsiteltävässä YK:n päätöslauselmatekstissä mainitaan Colin Powellin mukaan, että Irakille palautetaan täysi itsemääräämisoikeus.

Yhdysvaltain johtaman liittouman joukkojen toimikausi Irakissa päättyy tulevan YK-päätöslauselman mukaan vuonna 2005, kertoi Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell.

- Tekstissä tullaan sanomaan, että vuoden 2005 lopussa, kun meneillään oleva poliittinen prosessi on viety loppuun, perustuslaki on saatu valmiiksi ja vapaat vaalit pidetyiksi, mandaatin tulisi päättyä, Powell sanoi tv-kanava CNN:n haastattelussa.

Powell ei sanonut, millä aikataululla Yhdysvaltain joukot tosiasiassa vetäytyisivät Irakista. Hän korosti kuitenkin, että joukkojen jääminen maahan riippuu Irakin hallituksen toiveista. Päätöslauselmatekstissä mainitaan Powellin mukaan, että Irakille palautetaan täysi itsemääräämisoikeus.

YK:n turvallisuusneuvosto on kutsuttu huomiseksi koolle erityisistuntoon puimaan uutta päätöslauselmaluonnosta. Mitään päätöksiä asian suhteen ei kuitenkaan ole odotettavissa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.