Mainos

Powell: Kampanja tähtää kaiken terrorismin lopettamiseen

Intiassa vierailulla ollut Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell sanoo, että Yhdysvallat pyrkii lopettamaan "kaiken terrorismin" - myös sellaisen, joka kohdistuu Intiaa vastaan.

Powellin mukaan Yhdysvallat ja Intia "seisovat rinta rinnan" terrorismin vastaisessa taistelussa. Powell välitti myös kutsun Intian pääministerille Atal Behari Vajpayeelle vierailla Washingtonissa 9. marraskuuta ja selvensi aiempaa lausuntoaan Kashmirista.

Powellin mukaan Kashmir on tärkeä aihe Intian ja Pakistanin välisissä suhteissa ja siitä vallitseva kiista tulisi ratkaista neuvotteluilla. Hänen aiemman lausuntonsa mukaan Kashmirin kiista on keskeinen asia Pakistanin ja Intian välisissä suhteissa.

Pakistanin vierailulla esitetty kommentti ei miellyttänyt Intiaa. Powell neuvottelikin tänään Intian johdon, mm. pääministeri Vajpayeen kanssa. Intia on luvannut tukea Yhdysvaltain terrorismin vastaista sotaa Afganistania vastaan, mutta samalla se on vaatinut, että kansainvälinen liittoutuma kohdistaisi toimensa myös Kashmirin ääri-islamilaisia aineksia vastaan.

Intia ja Yhdysvallat allekirjoittivat tänään sopimuksen laajentaa kahdenvälistä yhteistyötä terrorismin vastaisessa taistelussa sekä poliisitoiminnassa, kertoivat viranomaiset.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.