Mainos

Powell julisti tukea Israelille

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell julisti tänään tukeaan Israelille tehden samalla selväksi, ettei Yhdysvaltain tuki maalle ole heikkenemässä.

- Meitä pidetään Israelin suurena tukijana, ja sitä me olemme, ja tulemme aina olemaan, Powell sanoi edustajainhuoneen budjettivaliokunnalle.

Powell arvosteli eilen kovasanaisesti Israelin pääministerin Ariel Sharonin politiikkaa sanoen, ettei palestiinalaisten surmaaminen johda mihinkään. Ulkoministerin tämänpäiväistä kannanottoa pidettiin ilmeisenä yrityksenä lieventää edellistä ankaraa lausuntoa.

Powell käyttikin tänään varovaisempia sanoja. Hän toisti, että palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin on tehtävä enemmän väkivallan lopettamiseksi ja että Israelilla on oikeus itsepuolustukseen.

- Heidän täytyy kuitenkin valita hyvin huolellisesti keinot, joita he käyttävät puolustaakseen kansaansa, koska viime kuukausina tuloksena on ollut vain tilanteen kiristyminen, ei sen saaminen hallintaan. En usko, että kummankaan osapuolen käyttämä strategia välttämättä johtaa onnistuneeseen lopputulokseen, Powell sanoi.

Yhdysvallat ilmoitti tänään lähettävänsä erityislähettiläänsä Anthony Zinnin Lähi-Itään, jos väkivalta alueella vähenee.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.