Mainos

Powell jatkoi Lähi-idän kiertomatkaansa Egyptiin

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell jatkoi tänään Lähi-idän kiertomatkaansa Egyptiin. Powell matkusti Kairoon neuvoteltuaan viikonloppuna Israelin ja palestiinalaisten johtajien kanssa. Aiheena viikonlopun tapaamisissa oli tiekartan nimellä kulkeva Lähi-idän rauhansuunnitelma. Neuvotteluissa ei kuitenkaan tiettävästi saavutettu suurta edistystä.

Aamulla Powell tapasi vielä ns. Lähi-idän kvartetin eli Yhdysvaltain, Venäjän, EU:n ja YK:n edustajat Jerusalemissa. Palestiinalaisten ulkoministeri Nabil Shaath sanoi tänään, ettei Powellin vierailu ollut tuonut Israelin ja palestiinalaisten tilanteeseen mitään uutta. Tämä johtuu siitä, ettei pääministeri Ariel Sharon halunnut antaa suoraa tai edes hiljaista hyväksyntäänsä rauhansuunnitelmalle, Shaath valitti Egyptin radiossa.

Shaathin mukaan Israel haluaa lykätä kaikkia rauhansuunnitelmaan liittyviä päätöksiä, kunnes Sharon on tavannut Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin 20. toukokuuta.

Powell jatkaa Egyptistä matkaansa Jordaniaan ja Saudi-Arabiaan, minkä jälkeen hän suuntaa Venäjälle, Bulgariaan ja Saksaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.