Mainos

Powell ja Solana sovittelevat Intiassa ja Pakistanissa

Neljä ihmistä tappanut kranaatti-isku Kashmirissa on tänään varjostanut Yhdysvaltain ja EU:n rauhanpyrkimyksiä Intiassa ja Pakistanissa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell aloitti neuvottelut Delhissä ja EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana Islamabadissa tavoitteenaan liennyttää Intian ja Pakistanin kireitä välejä.

Viranomaisten mukaan neljä ihmistä sai surmansa ja ainakin viisi haavoittui Budgamin kaupungissa, kun tuntemattomat hyökkääjät heittivät kranaatin torille kerääntyneeseen väkijoukkoon. Budgam sijaitsee Kashmirin kesäpääkaupungin Srinagarin länsipuolella.

Intia on syyttänyt Pakistania toistuvasti muslimiseparatistien tukemisesta.

Solana ilmoitti toivovansa, että sotilasjohtaja Pervez Musharraf tekisi entistä enemmän parantaakseen Pakistanin suhdetta Intiaan. Solana keskusteli perjantaina Intian johtajien kanssa Delhissä.

Solanan on määrä tavata Musharrafin lisäksi muiden muassa ulkoministeri Inamul Haq. -Osapuolet keskustelevat poliittisista ja sotilaallisista asioista, Pakistanin ulkoministeriön edustaja kertoi lehdistölle ennen Solanan ja Haqin tapaamista.

Yhdysvaltain ulkoministerin Colin Powellin oli määrä aloittaa heti saavuttuaan keskustelut Intian ulkoministerin Yashwant Sinhan kanssa, mutta lounastapaaminen peruuntui Intian varapresidentin Krishan Kantin, 75, kuoleman takia. Kant menehtyi lauantaina sydänkohtaukseen delhiläisessä sairaalassa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.