Mainos

Powell: Israel ei ole asettanut aikataulua vetäytymiselle

Israel ei ole ilmoittanut minkäänlaista aikataulua vetäytymiselle Länsirannan palestiinalaiskaupungeista, kertoi Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell tänään.

Powell puhui yhteisessä lehdistötilaisuudessa Israelin pääministerin Ariel Sharonin kanssa Jerusalemissa.
Powell sanoi lehdistötilaisuudessa toivovansa, että hän pääsisi Israelin kanssa sopimukseen Israelin sotilasoperaation kestosta Jordanjoen länsirannalla. Powellin on määrä keskustella myös palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin kanssa Ramallahissa huomenna.

Powell kertoi, että hän aikoo tähdentää palestiinalaisten presidentille Jasser Arafatille, että Yhdysvallat haluaa toimia eikä pelkkiä sanoja väkivaltaisuuksien tukahduttamiseksi.

Sharon puolestaan sanoi "toivovansa", että Israelin armeija voi lopettaa "pian" operaationsa Länsirannalla. Israelin armeijan hyökkäys Länsirannan palestiinalaisalueille oli Sharonin mukaan välttämätön terrorismin kitkemiseksi.

Välitysmatkan toivotaan katkaisevan väkivallan kierteen alueella ja saavan israelilaiset ja palestiinalaiset jälleen neuvottelemaan mahdollisesta tulitauosta. Ulkoministeri on aiemmin matkansa aikana tavannut Lähi-idän maiden ja Euroopan johtajia, joilta hän kertoo saaneensa tukea vaikeaan tehtäväänsä.


15:19
(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 12.04.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.