Mainos

Powell: Irakin sunnat vaaliuurnille

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell patistaa sunnimuslimeja äänestämään, jotta vältyttäisiin väkivaltaisten ryhmien voitolta. Yksi tärkeimmistä sunnipuolueista on uhannut jäädä vaalien ulkopuolelle.

Irakissa väkivaltaa lietsovat ryhmät saavat voiton, jos sunnimuslimit eivät äänestä tarpeeksi vilkkaasti tulevissa vaaleissa, uskoo Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell.

- Uskon, että sunnalaiset haluavat mahdollisuuden sanoa sanansa siihen, miten heitä johdetaan, hän sanoi PBS:n radiohaastattelussa.

Powell odottaa äänestysprosentin nousevan korkeaksi shiiamuslimien ja kurdien keskuudessa. Hänen mukaansa sunnalaisten äänestysaikeista ei sen sijaan ole tietoa. Huolta aiheuttaa se, että yksi tärkeimmistä sunnipuoleista on uhannut jäädä vaalien ulkopuolelle.

- Jos emme pidä sitä (tulosta) edustavana tai vaalit eivät onnistu, sitten kapinalliset ovat todellakin voittaneet, Powell sanoi.

Irakin vaalit on määrä pitää 30. tammikuuta. Niissä pyritään valitsemaan väliaikainen parlamentti eli kansalliskokous ja jäsenet 18 alueparlamenttiin sekä kurdien itsehallintoalueen parlamenttiin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.