Mainos

Powell: Intia ja Pakistan välttävät sotaa

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell kehottaa Intiaa ja Pakistania ratkaisemaan kiistansa vuoropuhelun keinoin. Powell saapui tänään Aasian-kiertomatkallaan Afganistanista Intiaan.

Hän kertoi myös Pakistanin saattavan luovuttaa Intiaan terrori-iskuista epäiltyjä henkilöitä, jotka eivät ole Pakistanin kansalaisia. Intia on vaatinut Pakistania luovuttamaan 20 terroristiepäiltyä sen jälkeen kun terroristit hyökkäsivät Intian parlamenttiin joulukuussa.

Intia on syyttänyt iskusta Kashmirin irrottamiseksi Intiasta taistelevia ääriliikkeitä ja Pakistania ääriliikkeiden tukemisesta. Powell kertoi Pakistanin harkitsevan joidenkin epäiltyjen luovuttamista lehdistötilaisuudessa, joka järjestettiin Delhissä Powellin ja Intian ulkoministerin Jaswant Singhin tapaamisen jälkeen.

Powell tapasi Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin eilen. Ennen Intian neuvotteluja Powell sanoi uskovansa Intian ja Pakistanin pyrkivän ratkaisemaan kriisinsä neuvottelemalla ja sotaa välttäen.

-Kaikkein tärkein päämäärä tällä hetkellä on, että molemmat osapuolet tunnustavat oikean etenemistavan olevan poliittisen ja diplomaattisen eivätkä anna tämän luisua sodaksi, Powell sanoi amerikkalaiselle ABC-televisiokanavalle.

-Uskon molempien osapuolien sitoutuvan siihen, että juuri näin he haluavat ratkaista asian, hän jatkoi. Powell kertoi näkökannoistaan Aasian-kiertomatkaansa seuraaville toimittajille saapuessaan Intiaan Afganistanista tänään.

Intian Kashmirissa pommi-isku

Intian puolella Kashmiria tehtiin tänään pommi-isku. Poliisin mukaan yksi ihminen sai surmansa ja kahdeksan loukkaantui, kun viemäriin kätketty pommi laukesi vilkkaalla torilla osavaltion kesäpääkaupungissa Jammussa. Räjähdys sattui lähellä osavaltion hallintorakennuksia.

Poliisin mukaan iskupaikka oli valittu siten, että siviiliuhrien määrä olisi mahdollisimman suuri. Isku oli ensimmäinen suurempi siviilikohteeseen tähdätty hyökkäys Intian parlamenttiin joulukuussa tehdyn iskun jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.