Mainos

Powell: Darfurissa on tapahtunut kansanmurha

Yhdysvaltain mielestä Sudanin Darfurissa on tapahtunut kansanmurha. Sudanin mielestä termin käyttö on vääristelyä ja kertoo USA:n vihamielisestä asenteesta.

- Tulimme siihen johtopäätökseen, että Darfurissa on tapahtunut kansanmurha, josta Sudanin hallitus ja janjaweed-joukot ovat vastuussa. Kansanmurha saattaa olla yhä käynnissä, USA:n ulkoministeri Colin Powell sanoi Yhdysvaltain senaatin ulkoasiainsuhteiden komitealle valmistelemassaan lausunnossa.

Kansanmurha-termin käyttö saattaa aiheuttaa diplomaattisen väittelyn. Esimerkiksi YK:n turvallisuusneuvosto on välttänyt käyttämästä sanaa päätöslauselmissaan.

Powell sanoi Yhdysvaltain suunnittelevan uutta päätöslauselmaehdotusta, jossa Sudanin hallitusta vaaditaan tehostamaan yhteistyötä Afrikan unionin kanssa ja suostumaan unionin Darfurissa olevien joukkojen määrän kasvattamiseen.

Sudanin valtiovarainministeri Ahmed Hassan al-Zubeir sanoi Powellin kommenttien olevan poliittista painostusta, jolla osoitetaan ettei Yhdysvallat ole Sudanin ystävä.

- Aiomme näyttää todeksi sen, että tämä konflikti on Sudanin sisäinen heimo-ongelma, ja tämän ongelman ratkaisee hallitus, hän sanoi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.