Mainos

Pöttering: Rehnillä ja minulla ei ole riitaa

Hans-Gert Pöttering

Euroopan parlamentin puhemies Hans-Gert Pöttering vakuuttaa, ettei hänellä on minkäänlaista kiistaa EU:n laajentumiskomissaarin Olli Rehnin kanssa.

Pötteringin mukaan välit suomalaiskomissaarin kanssa ovat kunnossa.

- Arvostan Olli Rehniä suuresti. Hän työskentelee hyvin kunnianhimoisesti ja kovasti. Olen puhunut Rehnin kanssa, ja haluan painottaa, ettei meillä ole mielipide-eroja, Pöttering totesi MTV:n järjestämässä TalviAreenassa Helsingissä.

Rehn joutui hiljattain Pötteringin arvostelun kohteeksi, kun hän oli puhunut Islannin EU-jäsenyyden puolesta. Rehn totesi tuolloin, että Islannin EU-jäsenyys voisi käydä nopeallakin aikataululla.

Pötteringin mukaan Lissabonin sopimus on kuitenkin nyt etusijalla ennen EU:n laajentumiskysymyksiä.

- Lissabonin sopimus on kahdeksan vuoden työn tulos. Meidän on tehtävä kaikkemme, jotta sopimus toteutuu. Tämä sopimus on listan kärkipäässä.

Stubb: Myrsky vesilasissa

Pötteringin Rehn-arvostelua on myös pohdittu siltä kantilta, että hän olisi ajamassa oman ryhmittymänsä miestä, Alexander Stubbia mahdolliseksi EU:n ulkoministeriksi. Stubb toppuutteli MTV:n Talviareena -tapahtuman yhteydessä koko ulkoministerispekulaatiota.

- Se on myrsky vesilasissa ja ihan liian aikainen keskustelu. Mielestäni meillä on aivan loistava komissaariehdokas, Olli Rehn, että eiköhän me jatketa tällä pohjalla, Stubb sanoi.

Rehn puolestaan ei tänään puheenvuoroissaan maininnut enää unioinin laajentumishaaveita, ja Talvi Areena -keskustelussa mieskolmikko keskittyi yhteisymmärryksessä EU:n tämänhetkisiin haasteisiin, muun muassa taloustaantumaan ja ilmastoasioihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.