Mainos

Potkujen antaminen on pomojen painajainen

Esimiehet kokevat kaikista kovimpana eettisenä haasteena työssään irtisanomistilanteet, kuten irtisanottavien valinnan ja irtisanomisperusteiden esittämisen. Tämä käy ilmi Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen selvityksestä.

- Kaikkein haastavimmaksi tällaiset tilanteet työurallaan arvioi kolmasosa kysymykseen vastanneista, ja heistä lähes puolet oli kohdannut kyseisen tilanteen viimeksi kuluneen vuoden aikana, kertoo Jyväskylän yliopiston tutkija Mari Huhtala.

Muita vaikeita tilanteita olivat arvoristiriidat, lain noudattamiseen liittyvät kysymykset ja sopeutuminen organisaatiomuutoksiin. Johtajat kokivat eettisesti vaikeita tilanteita myös suhteessa alaisiinsa.

Eettisesti haastavat tilanteet ovat tyypillisesti sellaisia, joissa johtaja ei joko tiedä, mikä on oikea toimintatapa, tai sitten tietää, mutta joutuu syystä tai toisesta toimimaan sääntöjen, ohjeiden tai omien arvojensa vastaisesti.

Tutkimuksessa kartoitettiin 902 suomalaisen johtajan kokemuksia heidän organisaatioidensa eettisestä kulttuurista, eettisistä haasteista työssä sekä työhyvinvoinnista. Johtajat edustivat keskijohtoa sekä ylintä johtoa ja olivat 25–68 -vuotiaita. Johtajat edustivat useita eri toimialoja.

Katso SuomiAreenan keskustelutilaisuus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.