Mainos

Potilastiedot pian kotikoneelta

Muutaman vuoden kuluttua potilas pääsee katsomaan kotikoneeltaan, mitä hänen hoidostaan tai kokeiden tuloksista on kirjattu potilasasiakirjoihin suomalaisissa sairaaloissa ja lääkäreiden vastaanotoilla.

Suomalaiset voivat tarkastella potilastietojaan omilta tietokoneiltaan muutaman vuoden kuluttua.

Valtakunnallinen potilasarkisto kattaa potilaan hoitotiedot kaikissa suomalaisissa sairaaloissa ja lääkäreiden vastaanotoilla. Tietojen luovutukseen hoitopaikasta toiseen vaaditaan kuitenkin potilaan suostumus.

Kun potilasarkisto on täydessä toiminnassa, pääsee potilas katsomaan, mitä hänen hoidostaan tai kokeiden tuloksista on kirjattu potilasasiakirjoihin. Hän näkee myös, kuka hänen tietojaan on katsonut.

Potilaan yksityisyydensuojaa turvaavaa tunnistamistapaa ei ole vielä päätetty. Nykyisinhän yleisesti on käytössä pankkitunnukset, joilla pääsee seuraamaan esimerkiksi Kelan etuushakemusten etenemistä.

Sähköinen potilaskertomus on käytössä jo lähes kaikissa terveyskeskuksissa.

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä on tarkoitus antaa eduskunnalle syksyllä ja voimaan se on tarkoitus saattaa jo ensi vuoden alussa.

Tietoja ei kuitenkaan pääse tarkistamaan kotipäätteeltä saman tien, sillä järjestelmän pystyttäminen vaatii vielä jopa kolmen vuoden siirtymäajan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.