Mainos

Potilas ryösti ambulanssin

Ambulanssin kyydissä ollut potilas ryösti ambulanssin käyttöönsä viime yönä Päijät-Hämeessä.

Ambulanssi nouti Heinolasta ravintolasta tajuttoman miehen ja lähti kuljettamaan tätä Päijät-Hämeen keskussairaalaan Lahteen.

Mieheltä otettiin puhalluskoe, joka osoitti yli kahden promillen lukemaa.

Kesken kuljetuksen mies heräsi ja alkoi uhkailla ambulanssin hoitotilassa ollutta ensihoitajaa. Ambulanssin kuljettaja pysäytti auton moottoritien reunaan lähelle Vierumäkeä. Potilas käyttäytyi niin aggressiivisesti, että ensihoitajat poistuivat autosta ja hälyttivät apua.

Potilas siirtyi kuljettajan paikalle ja lähti ajamaan kohti Lahtea kovalla vauhdilla. Ambulanssin kulkua pystyttiin seuraamaan hätäkeskuksesta.

Poliisi havaitsi ambulanssin moottoritiellä. Kuljettaja ei välittänyt pysäytysmerkeistä.

Poliisipartio teki Renkomäkeen pakkopysäytyspaikan, jossa tie suljettiin piikkimatolla. Ambulanssi pysähtyi ennen piikkimattoa ja kuljettaja otettiin kiinni. Kiinniottotilanteessa automaattivaihteinen ambulanssi liukui piikkimaton päälle ja sen eturengas puhkesi.

Autoa kuljettanut mies vietiin poliisiautolla Päijät-Hämeen keskussairaalaan verikokeeseen. Verikokeen oton ajaksi mieheltä otettiin käsiraudat pois, koska mies vaikutti rauhoittuneen. Mies kuitenkin riehaantui uudelleen ja lähti juoksemaan ympäri hoitotiloja. Lopulta, kun mies saatiin kiinni, hän vastusti verikokeen ottamista voimakkaasti ja se jouduttiin ottamaan voimakeinoja käyttämällä. Mies jäi hoidettavaksi sairaalaan.

Päijät-Hämeen poliisi tutkii tapausta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.