Mainos

Potilas kertoo MTV:lle: Hermostunut valelääkäri huusi hoitajille

Lahtelainen Pirkko Pulli-Nenonen kohtasi valelääkärin vuonna 2005. Hän moittii Lahden kaupunkia siitä, että potilaisiin ei oltu suoraan yhteydessä. 

Pulli-Nenonen oli hakeutunut sairaalaan hengitystieoireiden, huonovointisuuden, ja koholla olevien sokeriarvojen takia. Lääkärin omituinen käytös kiinnitti huomion. 

– Hän oli hyvin hermostunut ja kulki edestakaisin tarkkailutilassa. Hän huusi hoitajille, että "tämä ihminen pitää hoitaa". Hän ei selvästikään tiennyt, mitä minulle pitäisi tehdä. 

Laiho teetti runsaasti kokeita ja määräsi diabetes-lääkityksen. Pulli-Nenosen mukaan valelääkäri jätti hengitystieoireet hoitamatta, vaikka hänen verisairautensa takia tulehdukset pitäisi hoitaa aina antibiooteilla.  

– Kahden päivän kuluttua se tilanne keuhkoputkissa äityi pahaksi. Jouduin menemään päivystykseen ja silloin sain tarvittavat lääkkeet. 

Poliisi epäilee Esa Laihoa kolmesta taposta ja viidestä törkeästä pahoinpitelystä. Laiho itse on kiistänyt syyllisyytensä.

Pulli-Nenosen mukaan Laiho jätti myös kirjoittamatta Kelalle tarvittavan lausunnon, minkä takia häneltä jäi saamatta korvaukset diabetes-lääkkeistä puolen vuoden ajalta.

"Kaupunki suhtautui nuivasti"

Kun valelääkäriepäilyt tulivat julki syksyllä 2012, Pulli-Nenonen havahtui siihen, että hän oli itsekin ollut Laihon potilaana. Outo käytös palasi mieleen. Hän halusi varmistaa, oliko oma hoito ollut asianmukaista. Pulli-Nenonen soitti kaupungin tiedotteessa mainittuihin puhelinnumeroihin. 

– Niistä ei vastattu. Lopulta kahden päivän ajan yritettyäni sain yhteyden lääkärin sihteeriin, jonka kautta sain jätettyä soittopyynnön. 

Puhelinkeskustelu lääkärin kanssa oli pettymys. 

– Se oli hyvin nuiva keskustelu. Jos jotain kysyin, niin sen tiedon sain, mutta en mitään muuta. Omaa hoitoani ei luvattu selvittää. 

Pulli-Nenonen sanoo olevansa huolissaan niiden potilaiden puolesta, jotka eivät itse osaa ottaa yhteyttä viranomaisiin. Hänen mielestään se ei riitä, että potilaiden asiakirjat on käydään läpi. 

– Lahden kaupunki jakaa monenlaista mainosta. Nytkin tuli yksi ja sama tiedote kolmeen kertaan postilaatikkoon. Mielestäni kaupungin olisi pitänyt ottaa kaikkiin näihin potilaisiin yhteyttä ja kysyä, haluavatko he antaa jonkinlaista lausuntoa tai saada tietoa tästä asiasta, Pulli-Nenonen sanoo. 

Onko sinulla kokemuksia valelääkäristä? Kerro vinkkisi täällä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.