Mainos

Potilaan tarina: Päihtynyt kirurgi pilasi jalkani ja elämäni

Niina Koskelan jalkaleikkaus vuonna 2003 meni pahasti pieleen. Jalkaan tuli lamaannuttava kipu ja nilkka ei nyt ojennu.

Koskela oli lähes valmis merikapteeni, kun nilkan nivelside vaurioitui työvuorossa risteilyaluksella. Vakuutusyhtiö passitti 26-vuotiaan Koskelan korjausleikkaukseen Kymenlaakson keskussairaalaanKotkaan. Julkisessa virassa ollut kirurgi leikkasi vakuutusyhtiöltä saamiaan potilaita erityismaksuluokassa jonojen ohi.

– Olin maanantaina hänen ensimmäinen potilaansa viikonlopun jälkeen ja leikkauksessa meni kaikki pieleen. Kaksi hermoa meni poikki vasemmasta jalasta ja kipsaus meni väärin niin, että sain molemminpuoliset massiiviset keuhkoveritulpat. Kolme vuotta siinä meni ennen kuin selvisin kriittisistä tiloista ja pääsin kärryille, mitä oli tapahtunut, Koskela kertoo MTV3:n 45 minuuttia ohjelmassa.

"Rankka työ vaatii rankat huvit"

Leikanneella kirurgilla oli pitkä ura ja johtava asema Kymenlaakson keskussairaalassa. Kirurgin päihdeongelma oli 45 minuuttia -ohjelman mukaan julkinen salaisuus hoitohenkilöstön keskuudessa. Koskela sai kuulla asiasta sairaanhoitajilta.

– Otin ylilääkäriin yhteyttä ja pyysin, että voitaisiin neuvotella asiasta. Kotkan keskussairaalan silloinen ylilääkäri totesi, että rankka työ vaatii rankat huvit.

Rikosilmoitus jäi 45 minuuttia -ohjelman mukaan tekemättä, koska päihtyneen kirurgin ennen leikkausta nähneet hoitajat eivät uskaltaneet lähteä todistamaan asiassa. Koskela on edelleen työkyvytön.

– Kyllä harmittaa, että elämäni on pilattu, Koskela sanoo.

Jalan operoinut kirurgi on jäänyt eläkkeelle sairaalavirastaan. Koskela olisi toivonut sekä lääkäriltään että tämän esimieheltä ongelmien tunnustamista.

– Olisi siinä vaiheessa miettinyt, onko hänellä jokin ongelma, minkä takia hänen ei olisi syytä leikata. Vähintään esimiehen olisi pitänyt viheltää peli poikki, Koskela miettii.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma käsitteli eilen lääkäreiden päihdeongelmia. Ohjelman mukaan Valvira oli rajoittanut tänä vuonna elokuun alkuun mennessä jo lähes 30 lääkärin ammattioikeuksia päihderiippuvuuden takia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.