Mainos

Postipankki vähentää henkilöstöä

Postipankin liiketoimintoihin on tulossa lähivuosina merkittäviä muutoksia. Hankkeilla arvioidaan säästettävän toimintakuluja lähes 200 miljoonaa markkaa vuosittain. Niihin liittyvä henkilöstön vähentämistarve on arvioitu yhteensä 929 henkilötyövuodeksi.

Pankki antoi tänään henkilöstölleen suunnitelmien henkilöstövaikutuksia koskevat yt-neuvotteluesitykset. Merkittävin muutos on puhelinpankin perustaminen Ouluun. Kaupungissa nyt toimivan maksupalvelukeskuksen tehtävät aiotaan siirtää Tampereen maksupalvelukeskukseen vuoden 1998 loppuun mennessä.

Oulussa henkilöstö vastasi suunnitelmiin työnseisauksella iltapäivällä. Normaalipalveluun oli määrä palata maanantaiaamuna. Myös muissa toiminnoissa on vireillä laajoja kehittämishankkeita, kerrottiin pankin tiedotustilaisuudessa.
-Sen sijaan ajatuksia Postipankin myymisestä tai fuusioitumisesta johonkin suuntaan ei tällä haavaa ole, vahvisti varatoimitusjohtaja Juhani Paloheimo. Hänen mukaansa pankin liiketoiminta keskittyy edelleen suomalaisiin henkilöasiakkaisiin sekä Suomessa toimiviin yrityksiin ja yhteisöihin. Henkilöstön vähentämistarve koskettaa eniten yleispankin konttoreita ja tukitoimintoja. Vähennykset painottuvat vuoteen 2001. -Konttoreita ei kuitenkaan näillä näkymin vähennetä, Paloheimo lupasi.

Juustohöyläajatus ei toiminut

-Oulun maksupalvelukeskus lakkautetaan, koska se on pienin, Paloheimo sanoi. Sen osuus tilitapahtumien kirjaamisesta on vain noin 12 prosenttia. Maksupalvelukeskukset toimivat vastedes Helsingissä ja Tampereella. Toimintojen siirtäminen ei vaikuta asiakkaiden maksuliikennepalveluihin: maksut hoituvat kuten ennenkin, Postipankki lupaa.
-Juustohöyläperiaate ei tässä tilanteessa toiminut, Paloheimo totesi.

Oulun maksupalvelukeskuksessa työskentelee tällä haavaa 150 pankkilaista. Puhelinpankin Kuopion ja Helsingin yksiköiden rinnalle perustettava Oulun yksikkö työllistää noin 60 ihmistä. Osalla Oulun maksupalvelukeksuksen sekä konttoreiden työntekijöistä on mahdollisuus siirtyä uuden yksikön palvelukseen.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.