Mainos

Postipankki ottaisi erityisluottolaitokset

Postipankin pääjohtajan Eino Keinäsen mielestä Postipankki kykenisi hoitamaan valtion erityisluottolaitosten tehtävät. Keinänen sanoo Aamulehden haastattelussa, että hän haluaa herättää keskustelua valtiokonsernipankista. Se olisi yksi vaihtoehto nykyisille erityisluottolaitoksille.

Valtiokonsernipankki olisi vaihtoehto myös Postipankin pörssiin menolle ja yksityistämiselle. Pääjohtajan mielestä pörssiin meno ei ole itsetarkoitus.
-Euroopassa on monia valtioenemmistöisiä pankkeja, ja Postipankki voisi aivan hyvin jatkaa nykyisellä omistuspohjallaankin. Se on omistajan asia, hän linjaa.

Erityisluottolaitosten nykyinen vastuukanta voitaisiin Keinäsen mielestä siirtää valtiokonsernipankille. Sen sijaan uusista luotoista ja takuista voisivat kilpailla kaikki rahalaitokset. Valtion rahoituslaitosten yhdistämisestä on Keinäsen mukaan helppo löytää etuja, sillä toiminnoissa on päällekkäisyyttä. Nykyisellä tietotekniikalla asiat voitaisiin hoitaa keskitetysti.

Kauppa- ja teollisuusministeriö on asettanut työryhmän pohtimaan valtion erityisluottolaitosten kohtaloa. Työryhmä selvittää Vientiluoton, Valtiontakuukeskuksen, Keran, Star Fund of Keran, Suomen Teollisuussijoituksen, Finnfundin ja Sitran rooleja. Keinänen on halunnut, että pohdintoihin otetaan mukaan myös Postipankki ja Asuntorahasto.

Aamulehden haastattelussa Keinänen kiistää huhut, joiden mukaan Postipankki suunnittelisi yhdistymistä johonkin muuhun pankkiin.
-Mitään yhdistymisaikeita ei ole olemassa. Me pärjäämme nykyiselläkin rakenteella, hän sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.