Mainos

Postipankin luotonanto kasvussa

Postipankin kotimainen luotonanto kasvoi tammi-syyskuussa kahdeksan prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta ja nousi 55,7 miljardiin markkaan. Kasvu johtui tänään julkistetun osavuosikatsauksen mukaan yritysluotoista. Alkuvuonna vähentyneet kotitalousluototkin nousivat takaisin vuoden vaihteen tasolle.

Markkaluotot kasvoivat 39,2 miljardiin markkaan ja valuuttaluotot 5,5 miljardiin markkaan. Eniten eli 12 prosenttia kasvoivat joukkovelkakirjalainat, jotka kohosivat 10,9 miljardiin markkaan. Postipankin kotimaiset talletukset pysyivät ennallaan ja olivat syyskuun lopussa 48,3 miljardia markkaa.

Syyskuun lopussa Postipankilla oli järjestämättömiä ja nollakorkoisia saamisia 719 miljoonaa markkaa, kun niitä viime vuoden lopussa oli 293 miljoonaa enemmän. Luottotappioita Postipankki kirjasi 97 miljoonaa markkaa ja tappioiden palautuksia 158 miljoonaa markkaa.

Postipankin kolmannen vuosineljänneksen tulos oli jonkin verran heikompi kuin edelliset neljännekset. Tammi-syyskuun tulos ennen luotto- ja takaustappiota laski 447 miljoonaan markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 817 miljoonaa markkaa. Liikevoitto oli 527 miljoonaa markkaa ja tilikauden voitto 504 miljoonaa markkaa. Kumpikin laski hivenen.

Pääjohtaja Eino Keinäsen mukaan kuluvan vuoden tuloskehitys on ollut odotettua parempi. Hän arvioi tuloskehityksen jatkuvan vakaana loppuvuonna. Koko vuoden liikevoitto noussee samalle tasolle kuin vuonna 1996, arvioi Keinänen. Postipankin liikevoitto oli viime vuonna 602 miljoonaa markkaa ja voitto 480 miljoonaa markkaa. Postipankin viime vuoden hyvän tuloksen taustalla olivat arvopaperikaupan voitot. Alkuvuonna tuloskehitystä tukivat rahoituskatteen paraneminen, kulujen väheneminen ja luottotappiopalautukset. Sitä heikensi arvopaperikaupasta kirjattu 161 miljoonan markan tappio, mistä 130 miljoonaa oli arvostustappioita.

Postipankin rahoituskate kolmelta ensimmäiseltä vuosineljännekseltä nousi 1663 miljoonaan markkaan, kun se vuota aiemmin oli 1496 miljoonaa markkaa. Parannus johtui korkokulujen vähenemisestä korkotuottoja nopeammin. Postipankin kaikki tuotot laskivat 483 miljoonaa markkaa vuotta aiemmasta ja olivat 2323 miljoonaa markkaa. Toimintakulut laskivat 1988 miljoonasta markasta 1876 miljoonaan markkaan. Tuottojen ja kulujen suhde oli 1,23, kun se vuotta aiemmin oli 1,39. Postipankin vakavaraisuus nousi syyskuun lopussa 10,9 prosenttiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.