Mainos

Postipalveluista pääministerin ilmoitus

Eduskunta saa hallitukselta pääministerin ilmoituksen postipalvelujen saatavuudesta. Ilmoituksen esittää liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen (kok.) eduskunnan istunnossa lauantaina 4. joulukuuta. Keskusta vaati taannoin, että hallituksen tulee antaa postipalveluista joko tiedonanto tai selonteko. Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) ei tuolloin lämmennyt keskustan vaatimukselle. Päätymistä pääministerin ilmoitukseen perusteltiin sillä, että se on nopein tapa saada asia eduskuntakeskusteluun.

Paavo Lipponen

Ilmoitus on valtiopäiväjärjestyksen mukainen tapa, jolla pääministeri tai hänen nimeämänsä ministeri voi kertoa tärkeästä ja ajankohtaisesta asiasta eduskunnalle. Ilmoituksen jälkeen sallitaan keskustelu, jossa kansanedustajat voivat käyttää korkeintaan kahden minuutin mittaisia puheenvuoroja. Keskustelun keston päättää eduskunnan puhemies.

Eduskunta ei tee ilmoituksen johdosta mitään päätöstä. Pääministerin ilmoituksessa ei siten punnita hallituksen luottamusta. Viimeksi pääministerin ilmoitusta käytettiin kesäkuussa, kun hallitus kertoi EU-puheenjohtajuuskauden painopisteistä. Alkuvuonna annettiin pääministerin ilmoitus Soneran osakemyynnin koukeroista. Jo ennen postipalveluilmoitusta eduskunnassa kuullaan toinenkin ilmoitus. Eduskunta pääsee ensi viikon torstaina keskustelemaan ulko- ja turvallisuuspolitiikasta pääministerin ilmoituksen pohjalta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.