Mainos

Postinjakajalle syytteet postivarkaussarjasta

Lempäälässä postia jakanut nainen vei kotiinsa muun muassa dvd-levyjä, kirjoja ja kirjekuoressa lähetettyjä rahasummia. Naisen mukaan hänen "toinen minänsä" kuvitteli saaneensa ne lahjaksi.

Entistä postinjakajaa syytetään satojen postilähetysten anastamisesta. Syyttäjä vaatii Tampereen käräjäoikeudessa hänelle rangaistusta varkaudesta ja törkeästä viestintäsalaisuuden rikkomisesta.

Syyttäjän mukaan Lempäälässä postia jakanut nainen on vienyt kotiinsa mm. cd- ja dvd-levyjä, kirjoja, kelloja, vaatteita sekä kirjekuoressa lähetettyjä rahasummia. Rikokset tapahtuivat vuosina 2005-2006.

Poliisi löysi kotietsinnässä sadoittain varastettuja esineitä, mutta kaikkien lähettäjää tai vastaanottajaa ei ole saatu selville. Korvauksia kadonneesta postista vaatii kolmisenkymmentä yritystä ja yli sata henkilöä.

Arvotavaraa ja vähäarvoista

Varastetun tavaran joukossa oli mm. postitse lähetettyjä erikoiskolikoita sekä perintökoru, joka oli kadonnut matkalla saajalleen. Suurella osalla esineistä on kuitenkin melko vähän rahallista arvoa. Rikossarjan taustalla vaikuttaakin olevan myös mielenterveyden ongelmia.

- Toinen minäni on kuvitellut että sain ne lahjaksi, en ymmärrä itsekään miten näin on tapahtunut. Olen lapsillenikin opettanut, että toisen omaa ei saa ottaa, sanoi järkyttyneeltä kuulostava syytetty oikeudessa.

Nainen kertoi pakanneensa osan anastetuista tavaroista lahjapakettiin ja jollain tavoin ajatelleensa, että ne ovat lahjoja asiakkailta. Monet asiakkaat muistavat postinkantajaa pienellä lahjalla esimerkiksi joulun alla, hän totesi.

Useita kirjeitä suljettu uudelleen

Poliisi ryhtyi tutkimaan varkaussarjaa sen jälkeen, kun posti oli tehnyt esiselvityksiä. Asiakkaat ottivat yhteyttä mm. kirjeistä, jotka oli selvästi avattu ja teipattu uudelleen kiinni. Myöhemmin useista avatuista kirjeistä löydettiin naisen sormenjäljet.

Korvauksenvaatijoiden joukossa on myös kristillinen yhdistys, jonka tukijoista osalla on tapana lähettää rahaa kirjeessä. Oikeudessa paikalla olleen yhdistyksen edustajan mukaan ainakin yli 60 kirjekuorta on avattu.

Naisen puolisoa syytetään kätkemisrikoksesta, mutta hän kiisti oikeudessa syyllisyytensä. Mies on entisen postinjakajan mukaan työnsä vuoksi paljon poissa kotoa, eikä kotona ollessaankaan juuri pengo kaappeja.

Käräjäoikeus antaa tuomion myöhemmin kansliapäätöksenä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.