Mainos

Postin tulos parani

Suomen Posti kuten muutkin perinteiset postit elävät parhaillaan murroskautta. Perinteiset kirjelähetykset vähenevät sähköisen viestinnän vallatessa markkinoita. Lisäksi pakettien jakelusta ovat kiinnostuneita niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin kilpailijat. Posti on jo vastannut kilpailuhaasteeseen aloittamalla muun muassa pakettien kotiinkuljetuspalvelun.

-Vielä nyt asiakkaalle soitetaan ja varmistetaan, että hän on kotona tiettyyn aikaan illalla. Jatkossa palvelua kehitetään niin, että asiakas saa viestin kännykkäänsä tai sähköpostiinsa, konsernijohtaja Jukka Alho kertoo.
Tänään Suomen Postin viime vuoden tulosta esitellyt Alho ei usko, että kirjeiden määrä vähenisi enää jatkossa yhtä jyrkästi kuin tähän saakka. Kirjemäärän pudotuksessa ovat mukana etenkin yritysten toisilleen lähettämät laskut ja tiliotteet. Viime vuonna kirjemäärä väheni kolmatta vuotta peräkkäin ja laskuksi kirjattiin lähes kolme prosenttia. Sen sijaan sähköisten kirjeiden määrä on kasvussa.

-Kaikki posti ei sentään lopu, sillä postin perinteinen toiminta on sen ydintoimintaa, Alho sanoi. Hänen mukaansa Postin ja suurten lähettäjien välillä tarvitaan nyt keskustelua palvelujen kehittämisestä. -Pelkkä inflaation mukainen hintojen korottaminen ei riitä, sillä uutta on haettava perinteisen ja sähköisen palvelun yhdistämisestä. Perinteinen kirjevälitys ei pidä meitä pystyssä, Alho totesi.

Jo nyt Postin hallussa on 40 prosenttia sanomalehtien varhaisjakelusta ja Alhon mukaan lehtijakelusta voidaan hakea myös kasvua. Suomeen työntyvät ulkomaiset jakeluyhtiöt eivät Alhon mukaan ole kiinnostuneita kuluttajien postinvälityksestä. -Niitä kiinnostavat yritysasiakkaat eli se alue, missä rahaa tehdään, Alho sanoi.
Postin viime vuosi sujui kohtalaisesti, sillä Posti kasvatti liikevaihtoaan ja tulostaan. Yhtiön liikevaihto parani kuusi prosenttia 1,1 miljardiin euroon ja tulosta rahoituserien jälkeen kertyi 77 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin eli 58 miljoonaa euroa. -Viime vuonna mentiin takaisin paremmalle uralle, mutta kauhean tyytyväisiä ei voida olla, Alho sanoi.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 03.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.