Mainos

Postin toimihenkilöt: Postille oma pankki

STTK:lainen Postin toimihenkilöliitto vaatii, että Postiin on perustettava uusi pankki. Se olisi postisäästöpankki, joka toimisi postikonttoreissa. Pankki voisi toimia tavallisen talletuspankin lisäksi asunto- ja kulutusluottomarkkinoilla ja palvella näin tavallista kuluttajaa. Liiton puhemiehistö käsitteli asiaa kokouksessaan maanantaina. Samalla liitto päätti aloittaa neuvottelut liiton rahojen siirtämisestä Leoniasta muihin rahalaitoksiin. Liitto päätti myös lähestyä muita ammattijärjestöjä, jotta ne ryhtyisivät vastaaviin neuvotteluihin.

Pääjohtaja samoilla linjoilla


Postin pääjohtaja Asko Saviaho myös ehdotti lauantaina Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa vastaavaa järjestelyä, jossa Postista tehtäisiin "köyhän kansanosan pankki", joka takaisi peruspalvelut, mutta joka ei pyrkisi suuriin voittoihin. Samalla pankki myisi rahastoyhtiömäisesti korkeakorkoisia kulutusluottoja. Asuntoluottoja Saviaho ei maininnut. Saviaho kertoi näkevänsä myös alkoholia mielellään Postin hyllyissä myytävinä.

"Keskittyminen vähentää kilpailua"


Postin toimihenkilöliitto perustelee pankin perustamista syrjäseutujen palvelujen turvaamisella.

-Suomessa on vuosia sitten hyväksytty palkka pankkiin -periaate. Sama koskee eläkkeitä tai muita rahasuorituksia. Kun Leonia vetää palvelunsa pois postikonttoreista, suuri osa suomalaisista joutuu hoitamaan raha-asiansa kymmenien, jopa satojen kilometrien päässä, liitto vetosi maanantaina.

Liitto katsoo myös pankkialan keskittymisen heikentäneen kilpailua.

-Kun kilpailu on heikkoa tai olematonta, johtajat voivat alkaa valita asiakkaitaan kyseenalaisin perustein, kuten Meritan johtajan Pertti Voutilaisen puheista on käynyt ilmi, liitto tiedotti maanantaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.