Mainos

Postin palvelukseen siirtyneet lehdenjakajat saavat lisäkorvauksen helmikuun loppuun

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ja Palvelualojen työnantajat Palta ovat päässeet sopuun kahden vuoden mittaisen työehtosopimuksen ehdoista. Palkankorotukset on sidottu vientiliittojen myöhemmin selviävään linjaan. Sopimuksen piirissä on noin 14 000 työntekijää.

Osapuolet sopivat samalla sanomalehdenjakajia koskevasta siirtymäsopimuksesta niille jakajille, jotka ovat siirtyneet Postin palvelukseen ja Teollisuusalojen ammattiliiton (TEAM) työehtosopimuksen piiriin. Postin palvelukseen siirtyneiden palkkoja kompensoidaan niin, että ansiotaso turvataan helmikuun loppuun asti. Tähän on varattu kaksi miljoonaa euroa.

PAU:n mukaan tämä merkitsee käytännössä sitä, että työntekijöiden ansiotaso ei sitä ennen laske. TEAMin jakajien työehtosopimus on katkolla tammikuun lopussa ensi vuonna.

Sanomalehtien jakajat lakkoilivat pääkaupunkiseudulla syyskuun alussa. Lakolla protestoitiin sitä, että siirtyminen TEAMin työehtosopimuksen piiriin oli liiton mukaan laskemassa monien jakajien palkkoja tuntuvasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.