Mainos

Postin noutopisteitä tulossa satoihin R-kioskeihin

Itella Posti ja R-kioski ovat sopineet lähes 300 postin noutopisteen perustamisesta neljän vuoden sisällä. Uusien, R-kioskeihin avattavien noutopisteiden sijainnit selviävät syksyllä.

- Tavoitteena on tänä vuonna noin 40 paikkaa lisää ja siitä eteenpäin vuoteen 2016 mennessä noin 300 uutta paikkaa noutaa pakettia, kertoo Itellan kuluttajapalvelujen johtaja Petri Aaltonen.

Itella ilmoitti viime vuonna vähentävänsä merkittävästi asiamiespostien ja omien toimipisteiden määrää muun muassa kirjelähetysten vähenemisen vuoksi. Nyt se haluaa satsata pakettilähetysten noutopisteisiin erityisesti R-kioskeissa verkkokaupan yleistyessä.

Etäkaupan markkinat ovat kasvaneet 10 prosentin vuosivauhdilla, kun yhä useampi kuluttaja tilaa verkosta. Pakettien noutaminen onkin postipalveluista kaikkein kysytyin. Sen sijaan postin lähettäminen, lukuun ottamatta pakettien palauttamista, ei onnistu R-kioskien noutopisteissä jatkossakaan.

- Noutopistepalvelussa ei voi lähettää postia. Se on puhtaasti noutamista. Asiointi tässä konseptissa varmistettu nopeaksi eli vain noutaminen on mahdollista. Meillä on kuitenkin lähes 70 R-kioskia, joissa täyden postin palvelut ovat mahdollisia, selventää R-kioski Oy:n ketjujohtaja Teemu Rissanen.

Itella pyörittää tällä hetkellä kolmea erilaista postipalvelua: täyden palvelun posteja, noutopisteitä ja pakettiautomaatteja. Tämän vuoden lopussa arvioidaan olevan kaikkiaan 100 Smart Post -automaattia. Ensi vuonna automaatteja toivotaan olevan kaikissa Suomen K-Citymarketeissa.

Ainakaan vielä horisontissa ei ole näkyvissä postipalvelujen täyttä automatisointia.

- Yhteistyö R-kioskin kanssa perustuu nimenomaan henkilökohtaiseen palveluun. Uskomme, että tarvitsemme henkilökohtaista palvelua, mutta osa kuluttajista pitää parempana pakettiautomaatteja, Aaltonen sanoo.

Erityinen tarve postin noutopisteille on paikkakunnilla, joissa on paljon kesäasukkaita. Itella aloittaa kuitenkin R-kioskien noutopisteiden lisäämisen ensi kädessä pääkaupunkiseudulta.

Itella Posti on suunnitellut, että sillä olisi vuonna 2016 Postin palvelupisteitä yhteensä noin 1500. Yhteistyösopimus R-kioskin kanssa on osa laajentamissuunnitelmaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.