Mainos

Postin kulku hyytyi Turussa

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU aloitti tänään iltapäivällä paikallisen lakkonsa Turun postikeskuksessa. Itellan Turun aluejohtaja Jani Häsä kertoo lakon vaikuttavan ensisijaisesti Turusta muualle lähtevään postiin.

- Turusta ei lähde käytännössä mitään postia muualle maahan. Toissijaisesti lakko vaikuttaa sellaiseen ykkösluokan postiin - sekä täältä että muualta lähetettyyn - jonka olisi pitänyt olla huomenna jakelussa. Sekään posti ei mene perille huomiseksi, Häsä kertoo.

Huomenna jakelua on jonkin verran.

- Jakelussa on niitä kakkosluokan kirjeitä, joukkokirjeitä ja lehtiä, jotka on lähetetty ennen lakon alkamista. Ne saadaan perille normaalirytmin mukaisesti.

Tilanteen normalisoitumista hidastaa torstaina Turun kaupungissa toteutuva jakelulakko. Se vaikuttaa varsinkin ykkösluokan postiin, jonka kulku saattaa viivästyä kaksikin päivää.

- Niillä Lounais-Suomen postinumeroalueilla, joiden kaksi ensimmäistä numeroa on 21-25, viivästys on yhden päivän luokkaa. On vaikea arvioida, milloin viive saadaan kiinni, koska meillä on päällä lisä- ja ylityökielto. Sumaa ei siksi saada purettua, Häsä sanoo.

LUE MYÖS:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.