Mainos

Postin ja VR-yhtymän aiesopimus arveluttava

Sosiaali- ja terveysministeri Terttu Huttu-Juntunen (vas.) pitää arveluttavana Suomen Posti Oy:n ja VR-yhtymän solmimaa aiesopimusta runko- ja aluekuljetusten yhdistämisestä ja liittämisestä VR:n yhteyteen. Hänen mielestään aiesopimus pitäisi purkaa ja sopimusneuvottelut olisi aloitettava uudelta pohjalta.

-Kun kyseessä on näin merkittävä asia, olisi selvitystyö tehtävä kunnolla ja mietittävä, mikä on järkevää ja mikä ei, hän korosti tänään. Huttu-Juntusen mielestä VR:n tulisi keskittyä massakuljetuksiin ja raideliikenteeseen sekä Postin kappaletavaran kuljettamiseen. Näin hänen mielestään pystyttäisiin postipalvelut turvaamaan tasapuolisesti koko maassa.

-Posti on harventanut palveluverkkoaan, eikä haja-asutusalueiden postipalveluiden taso saa enää huonontua. Huttu--Juntunen ei hyväksy sitä, että fuusiolla saatavat säästöt hankitaan irtisanomalla pitkään kuljetusalalla olleita työntekijöitä. -Tulevista saneerauksista on jo tihkunut tiedonmurusia. Tällä tavoin hankitut säästöt ovat keinotekoisia, ja ne vaarantavat postin palvelutason, hän muistutti.

Ministeri ihmettelee myös sitä, miten Postin käy tulevaisuudessa, kun omaa kuljetusverkkoa ei enää ole. Hänen mielestään palvelusopimuksin turvattavat kuljetukset tai alihankinnalla ostetut palvelut eivät ole sama asia kuin motivoitunut koulutuksen saanut kuljetushenkilöstö.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.