Mainos

Postiliitto: Oman väen työllisyys Posti-ratkaisujen lähtökohdaksi

SAK:laisen Postiliiton puheenjohtaja Juhani Heino katsoo, että Postin jatkotoimien lähtökohtana Leonia-päätöksen jälkeen on oltava Postin oman henkilöstön työllisyyden turvaaminen.

Heinon mukaan alkavissa yt-neuvotteluissa on otettava huomioon, että tehtävät ratkaisut vaikuttavat ainakin noin 4000 henkilön asemaan. Leonia-ratkaisun on arvioitu uhkaavan noin 1700:aa työpaikkaa. Heino epäilee ratkaisulla olevan vaikutuksia myös Postin yli 2000 määräaikaiselle - pahimmillaan työt voivat loppua.

Töiden turvaamisen ohella jatkotoimissa on panostettava postipalvelujen tarjoamiseen koko maassa. Heino uudisti kannanotossaan esityksen pohtia yli 700 jakelun lähtöpisteen muuttamista postin palvelupisteeksi.

Muutama sata kylää jää ilman palveluja


Noin kolmesataa suomalaista kylää tai taajamaa jää tulevaisuudessa ilman Leonian pankkipalveluja. Luku täsmentyi tänään, kun postin pankkipalveluja hoitavien konttorien listaa verrattiin Leonian suunnitelmiin uusien palvelupisteiden perustamisesta.

Leonia paikkaa pienten paikkakuntien palvelukatoa muun muassa palkkaamalla viisikymmentä liikkuvaa rahoituspäällikköä, jotka hoitavat laina-asioita sekä sijoitusneuvontaa.

Syrjäseuduilla vaikeampi saada ruokaa kuin pankkipalveluja

Suomen pankkiyhdistyksen toimitusjohtaja Matti Sipilän mielestä syrjäseutujen asukkaiden pitäisi olla enemmän huolissaan ruokakauppojen kuin pankkipalveluiden säilymisestä.

Sipilän mukaan syrjäkylien asukkaiden on nykyään paljon helpompi hoitaa pankkiasiansa kuin ruokaostokset.

Sipilä muistuttaa, että enää vain kymmenesosa pankkiasioista hoidetaan konttoreissa. Loput tapahtumista hoidetaan automaati-, puhelin- ja verkkopalveluina tai suoraveloituksella.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.