Mainos

Postilaatikotkin pois Obaman tieltä – turvallisuus huipussaan

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman vierailu Tallinnaan sotkee pahasti keskustan liikennettä ja aiheuttaa viivästyksiä.

Poliisi on kehottanut työmatkalaisia ja muitakin kaupunkilaisia sekä turisteja varautumaan liikenteen pysäyttämisiin ja ruuhkiin tietyillä alueilla.

– En tahtoisi olla tänään töissä lainkaan. Menisin mieluummin sienimetsään, huokaa taksinkuljettaja Mihail Smirnov.

– Onneksi en aja kuin myöhään illalla ja yöllä. Asiakkaita tässä käy sääliksi. Heidän mielestään taksilla pitäisi olla siivet, joilla päästään joka paikkaan, toteaa uhkaavaa ruuhkaa miettien taksinkuljettaja Triin MTV Uutisille.

Tallinna on valmistautunut tämänpäiväiseenBarack Obaman vierailuun erittäin tarkoin turvatoimin. Töissä on muun muassa noin 1 500 poliisia.

Aivan Tallinnan ydinkeskustassa jopa postilaatikoita ja roskapönttöjä on poistettu sekä viemärin kansia sinetöity mahdollisen pommiattentaatin varalta.

Viron poliisin ja rajavalvonnan päällikkö Elmar Vaher sanoo Aktuaalne kaamera -ajankohtaisohjelmassa, että Obaman vierailu on tähän asti suurin maan poliisin toteuttama turvallisuusoperaatio.

– On selvää, että Barack Obama on maailman uhatuin ihminen tällä hetkellä.

"Aiemmin vieraille vilkutettiin – nyt on mentävä piiloon"

Tallinnalaiset pohtivat tänään Ukrainan tilannetta ehkä enemmän kuin kriisin alkaessa. Suurta naapuria pidetään epäluotettavana ja arvaamattomana, paljastaa jo muutama juttutuokio kaupunkilaisten kanssa. Obaman vierailu on suurelta osin enemmän kuin tervetullut signaali itään.

Obaman vierailun aikana keskustan koulut ovat kiinni ja lapset saavat ylimääräisen lomapäivän. Näin tiukat turvamääräykset eivät ole kuitenkaan kaikkien mieleen.

– Aiemmin, kun kaupunkiin tuli joku tärkeä vieras, ihmisiä käskettiin kaduille vilkuttamaan ja tervehtimään. Nyt kaupunkilaiset ajetaan, varsinkin keskustassa, mahdollisimman syvälle piiloon verhojen ja ovien taa, poikansa normaaliin koulukuljetukseen valmistautuva Margus ihmettelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.