Mainos

Postiautoihin halutaan huomiota herättävä merkkiääni

Posti aikoo ottaa käyttöön ensi vuoden loppuun mennessä 70 sähköautoa. Ongelmana on kuitenkin se, että sähköautot ovat varsin hiljaisia. Niinpä Itella on järjestänyt kilpailun, jolla haetaan sopivaa merkkiääntä, jolla herättää ihmisten huomio.

- Merkkiääni tarvitaan sitä varten, että auto on äärettömän hiljainen. Siitä ei kuulu ajaessa ääntä, ja mitä hiljaisemmalla nopeudella ajetaan, niin sitä vähemmän ääntä kuuluu, kertoo Itellan Brand Manager Lea Elo-Vehman.

Jo parisataa ehdotusta lähetetty

Sähköauton äänikilpailuun on tullut tähän mennessä jo lähes 200 ehdotusta, ja lisää otetaan vastaan. Voittajan valitsee arvovaltainen tuomaristo, jossa on mukana muun muassa laulaja Hanna Pakarinen.

- Ääni voisi olla huomiota herättävä mutta ei sellainen, joka säikäyttää. Tarkoitus ei ole saada ihmisiä hyppäämään ulos pöksyistään vaan se, että he tietäisivät että auto tulee, Elo-Vehman selventää.

Jo nyt suomalaisessa kesäillassa soi jäätelöauton tuttu melodia. Jäätelöauton alkuajoista säädökset ovat kuitenkin tiukentuneet, joten postiauto ei pärjää sen volyymille.

- Ei postiautoista ole tulossa kilpailijaa jäätelöautolle. Tarkoituksemme on, että autoissa on ääni, joka on sopiva ympäristöön nähden ja erottuu selkeästi, mutta joka ei ärsytä ketään, sanoo Elo-Vehman.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.