Mainos

Postialan lakko loppuu

2:04

Posti- ja logistiikka-alan unioni ja Palvelualojen työnantajat ovat hyväksyneet valtakunnansovittelija Minna Helteen sovintoesityksen.

Helle jätti esityksen myöhään eilen. Hän kertoi myös Twitterissä sovintoehdotuksen löytymisestä.

Uusi sopimus on voimassa 11 kuukautta tästä päivästä alkaen. Sopimuksen mukaan palkkoihin ja työaikalinjauksiin ei tule muutoksia. Niissä mennään aiemman työehtosopimuksen mukaan.

Sovintoesityksen mukaan ulkopuolisen työvoiman käyttöä helpotetaan. Uusi sovintoesitys tuo heikennyksiä irtisanomissuojaan. 2,5 kuukauden palkkaa vastaava irtisanomiskorvaus poistuu ja se korvataan Uusi polku -nimisellä ohjelmalla, jolla tuetaan vapaaehtoisesti irtisanoutuvia.

– Vuokratyövoiman käytön lisääntyminen vaatii lisää valvontaa liitolta, Posti- ja logistiikka-alan unionin puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoo.

Jouluposti ehtii ajoissa perille

Postialan sopu varmistaa, että joulupostit ehtivät ajoissa perille.

– Postituskuorten joulukortit otetaan Postissa erityiskäsittelyyn, jotta joulutervehdykset pääsevät ajoissa matkaan ja ilahduttamaan saajiaan. Joulutervehdyksiä voi siis hyvin jo postittaa. Joulukortit voi lähettää edullisimmalla 0,80 €:n joulumerkillä 14. joulukuuta asti, Postin tuotepäällikkö Johanna Rouhe sanoo tiedotteessa.

Postikiistan ratkaisua ovat varjostaneet tukilakot. Useat liitot olivat laajentamassa tukilakkoja huomenna, ellei sopua olisi saavutettu.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.