Mainos

Posti vähentää väkeä maakuntien hallinnosta

Suomen Posti on aloittanut yt-neuvottelut enintään 65 työntekijän vähentämiseksi maakuntien esikunta- ja tukitoiminnoista. Postin mukaan kyse on hallinnollisten tehtävien ja toimintatapojen virtavivaistamisesta, eikä muutoksilla ole vaikutusta postipalvelujen tarjontaan tai niiden tasoon.

Posti vähensi jo alkuvuodesta vajaat 200 ihmistä esikuntatoiminnoistaan, mutta silloin järjestelyt koskivat lähinnä pääkonttoritasoa. Nyt Postin aikomuksena on vähentää koko maassa kuljetuksesta, käsittelystä ja lajittelusta vastaavien palvelualueiden määrä neljään, kun niitä nyt on kuusi. Jakelutyö taas organisoidaan jakelupalvelualueiksi, joita on jatkossa 16.

Väen vähennystarve johtuu siitä, että hallintoa yhdistämällä syntyy päällekkäisyyksiä alueellisissa johto-, esikunta- ja tukitehtävissä. Postin mukaan työtä vaille jäävät pyritään ensisijaisesti sijoittamaan konsernissa muihin tehtäviin. Myös erilaiset eläkemahdollisuudet selvitetään.

Yt-menettely ei koske välittömissä työnjohtotehtävissä eikä varsinaisissa jakelu-, kuljetus- ja lajittelutehtävissä työskenteleviä. Toimipaikkojen määrään ei myöskään ole tulossa muutoksia. Posti-konsernin palveluksessa on yhteensä noin 23 000 työntekijää. Yt-neuvottelut on määrä saada päätökseen kesäkuun kesäkuun puoliväliin mennessä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.