Mainos

Posti vähentää henkilökuntaa

Posti vähentää lähivuosina 1 000 työntekijää. Suomen Posti Oy:n toimitusjohtaja Asko Saviaho sanoo Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan haastattelussa, että Postin vuosittainen tarve nostaa tuottavuutta pakottaa karsimaan väkeä edelleen.

Saviahon arvion mukaan jo vuonna 2001 Postilla on tuhat työntekijää vähemmän kuin nyt.
-Vähentämisen varaa on kaikista tehtävistä, ei siitä pääse mihinkään, sanoo Saviaho lehtien tänään julkaisemassa haastattelussa.

Postikonttoreissa työskentelee tällä hetkellä vajaat 25 000 ihmistä, mikä on yli 5 000 vähemmän kuin seitsemän vuotta sitten. Postin väki kuitenkin lisääntyy lähes tuhannella ihmisellä tänä vuonna, kun Posti ottaa hoitaakseen Turun Sanomien, Keskisuomalaisen ja Lapin Kansan varhaisjakelut.

Saviahon mukaan konttoreiden ja väen vähentäminen saattaa haitata Postin liiketoimintaa. Posti aikoo vähentää konttoreidensa määrää 550:een nykyisestä 700:sta ensi kesään mennessä. Oikeusministeriö on ilmoittanut, ettei se ole vakuuttunut Postin kyvystä hoitaa eduskuntavaalien ennakkoäänestystä vuonna 1999, koska konttoreita ei enää ole joka kunnassa.

Saviahon mukaan Posti on kuitenkin jo jättänyt tarjouksensa ennakkoäänestyksestä oikeusministeriölle, sillä yhdet vaalit tuovat sille noin 20 miljoonan markan liikevaihdon.

Posti pitää tulkintavirheenä

Posti kiistää väitteet siitä, että se olisi vähentämässä henkilöstöään tuhannella hengellä. Satakunnan Kansassa ja Etelä-Suomen Sanomissa julkaistiin tänään Suomen Postin toimitusjohtajan Asko Saviahon haastattelu, jossa kerrotiin henkilökunnan vähentämisestä. Posti sanoo tiedotteessa, että tieto vähennyksistä on väärä. Se ei perustu Saviahon lausumiin vaan lehtien tulkintaan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.