Mainos

Posti saa kilpailijan Jantonista

Postin monopoliasema aiotaan purkaa ja postinjakelu avata kilpailulle.
MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan hallituksen on määrä päättää asiasta helmi-maaliskuussa. Jakeluluvan on saamassa Postin lisäksi mediakonserni Janton, joka on pyrkinyt postin apajille jo kahdesti aiemminkin.

Leena Laaksonraporttiaiheesta Seitsemän Uutisissa: (Kesto 2:13)

Heinonen: Posti tarvitsee yhteistyökumppanin ulkomailta

Olli-Pekka Heinonen

Tulossa oleva kotimaisen kilpailun avautuminen vähentää Suomen Postin kannattavuutta. Myös kansainvälinen kilpailu on kovenemassa ja eri maiden postit hakevat yhteistyökumppaneita ulkomailta. Liikenneministeri Olli Pekka Heinonen sanoo, että myös Suomen posti tarvitsee sellaisen.

Postin toiminta ja tulevaisuus rakentuu vahvasti kuljetusjärjestelmille, joka on vahvasti kansainvälistymässä. Kilpailu kovenee kun EU vapauttaa lisää kilpailun esteitä. Uusia yhteistyökuvioita haetaan. Euroopassa Saksan posti on vahva tekijä, joka pyrkii rajusti laajentumaan ja se on tarjonnut yhteistoimintaa Suomen kanssa.

-Suomi tarvitsee yhteistyökumppanin ulkomailta. Tulevaisuuden kumppanuus on periaatteessa mahdollista rakentaa yhteistyömallin perustalle. Pitemmälle menevä mahdollisuus on vahvistaa sitä myös omistusjärjestelyin. Tulevaisuudessa nimenomaan sähköinen kaupankäynti on postille tärkeä haaste. Ei riitä se, että asiakas ostaa netistä tavaroita, vaan jonkun on vietävä ne myös perille. Siinä on kasvava liiketoimi postille. Siinä tarvitaan toimivaa kansainvälistä logistiikkaverkkoa, sanoo liikenneministeri Heinonen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.