Mainos

Posti kiistää tiedot yksityistämisestä

Suomen Posti kiistää tiedon, jonka mukaan se suunnittelisi jakelun yksityistämistä haja-asutusalueilla.

Kainuun Sanomien tänään julkaisemaan juttuun mukaan suunnittelisi postinjakelun yksityistämistä haja-asutusalueilla. Suomen Posti on tänään lähettänyt tiedotteen, jonka mukaan sillä ei kuitenkaan ole suunnitelmia jakelutyön yksityistämisestä eikä maaseudun jakelupalveluihin ei ole tulossa muutoksia.

Posti sanoo tiedotteessaan, että postinjakelutyö on Suomessa vähentynyt ja vähenemässä edelleen muun muassa sähköisen viestinvälityksen lisääntyessä. Erityisen voimakkaana tämä näkyy muuttotappion haja-asutusalueilla. Postin mukaan kirjemäärien kasvu pysähtyi viime vuonna ensimmäistä kertaa sen yli 360-vuotisen historian aikana ja suunta on pysynyt samana tänäkin vuonna.

Postin ilmoituksen mukaan se on käynyt laajoja keskusteluja henkilöstön edustajien kanssa toimintaympäristön muutoksista ja tulevaisuuden toimista. Tavoitteekseen Posti sanoo hyvien postipalvelujen ja tasokkaan palvelu turvaamisen ja varmistamisen harvenevalla haja-asutusalueella jatkossakin.

Posti sanoo, että muutoksiin sopeutuminen ja tulevaisuuteen varautuminen ovat yhtiön liittyneet lähinnä työaikajärjestelyihin ja työmenetelmien kehittämiseen. Muuttuva palvelujen ulkoistaminen ei kuitenkaan ole ensisijaisten keinojen joukossa.

Kainuun Sanomien mukaan yksityistäminen olisi eräs keino saavuttaa Postin yli 200 miljoonan säästötavoitteet, jotka liikenneministeriö on sille asettanut seuraavaksi viisivuotiskaudeksi.

Henkilöstöä edustava Postiliitto on huolissaan suunnitelmista ja pelkää yt-neuvottelujen alkavan pian. Liiton valtuuston puheenjohtajan mukaan jopa tuhat työpaikkaa on uhattuna, lehti kirjoittaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.