Mainos

Posti jakelee myös sähköisesti

Posti aloittaa jakelupalvelut myös sähköisesti. Sen kehittämä Multikirje-palvelu toimii niin, että yritys lähettää kuluttajille suunnatut viestit sähköisenä postiin ja vastaanottaja valitsee, haluaako hän kirjeet kotiosoitteeseen vai sähköisen palvelun kautta.

Postin mukaan vastaavaa järjestelmää ei ole vielä käytössä missään muussa maassa. Ensimmäisten joukossa palvelun ottavat käyttöön Luottokunta, Sonera, Talentum, Oulun kaupunki, Helsinki Media, Canal Digital ja Telehallintokeskus tv-lupamaksujen osalta.

Esimerkiksi sähköiseen postilaatikkoon tullut lasku voidaan ohjata suoraan verkkopankkiin maksettavaksi, jolloin pitkien numerosarjojen naputtelua ei enää tarvita. Saadakseen henkilökohtaista postia sähköisesti asiakas tarvitsee käyttäjätunnuksen ja henkilökohtaisen salasanan. Asiakas voi myös halutessaan muuttaa hänelle saapuvien kirjeiden muotoa sähköisestä perinteiseen tai päinvastoin, Posti lupaa.

Postin yritysasiakkaat voivat hyödyntää uutta palvelua lähettämällä asiakkaalle laskun ohella tiedotteita tai tarjouksia. Kirjeessä voi myös olla linkki yrityksen omille palvelusivuille ja sähköiseen kauppaan. Postin tavoitteena on saada lähivuosina palvelun käyttäjiksi satoja yrityksiä ja satojatuhansia kuluttajia. Posti arvioi, että vuonna 2005 yritysten kuluttajille vuosittain lähettämistä 420 miljoonasta kirjeestä noin neljännes tavoittaa vastaanottajan sähköisenä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.