Mainos

Posti hukkasi koekutsuja - pääsykokeista uusinta

Osa Laurea-ammattikorkeakoulun pääsykoekutsuista hävisi matkalla vastaanottajille.

Laurea-ammattikorkeakoulu sai postista ilmoituksen, että valintakoekutsun toimittaminen oli erään hakijan kohdalla viivästynyt. Kun ammattikorkeakoulu ryhtyi selvittämään asiaa, kävi ilmi, että usea hakija oli saanut kutsun vasta valintakoepäivänä tai se oli jäänyt tulematta kokonaan.

– Tikkurilan yksiköstä kerrottiin, että osallistujia oli kokeessa normaalia vähemmän. Lähetimme kaikille ei-osallistuneille hakijoille viestin ja selvitimme, oliko kutsukirje tavoittanut hakijat, kertoo opintoasiainpäällikkö Marko Wilen.

– Kyseessä ei kuitenkaan ollut kovin laajamittainen tai postinkulun alueellinen ongelma, Wilen sanoo.

Kutsuja lähti Laureasta yhteensä 1815 kappaletta eri puolille Suomea. Tikkurilan yksikön osuus tästä määrästä oli 795 kutsua.

Kutsut lähetettiin maanantaina 28. toukokuuta, eli noin viikkoa ennen kokeiden järjestämistä. Postituslupa saatiin Opetushallitukselta edeltävänä perjantaina, mutta kutsut eivät ehtineet saman päivän postiin.

Kun ammattikorkeakoulussa kuultiin postinjakelun viivytyksistä, koulu päätti järjestää pääsykokeista uusinnan. Kutsutta jääneiden lisäksi toisen mahdollisuuden saivat ne, jotka vastaanottivat koekutsun joko samana tai edeltävänä päivänä siitä, kun heidän valintakokeensa pidettiin.

Korkeakoulujen opiskelupaikat pitää tänä vuonna ottaa vastaan heinäkuun viimeisenä päivänä. Wilen muistuttaa, että posti saattaa takkuilla toiseenkin suuntaan.

– Kaikkien hyväksyttyjen hakijoiden kannattaa varmistaa, että opiskelupaikan vastaanottoilmoitus on saapunut ajoissa siihen korkeakouluun, josta paikka on saatu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.