Possupataa intialaisvaikuttein

  • 400 g porsaan paistia, luutonta lapaa tai ulkofileetä
  • 2-3 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1-3 tl currya tai 1-2 rkl intialaista currytahnaa
  • valko- tai mustapippuria
  • suolaa
  • 1-2 dl vettä
  • (persiljaa)
  • 1. Kuori sipulit ja lohko ne 4-6 osaan. Viipaloi kuoritut porkkanat. Kuutioi liha.
  • 2. Kuumenna öljy paistokasarissa tai vokissa ja paista huoneenlämpöisiä lihapaloja hetken aikaa. Ripottele sekaan curryjauhe. Voit käyttää myös intalaistyyppistä currytahnaa, katso käytettävä maarä purkin kyljestä.
  • 3. Lisää sipulit ja porkkanat ja pyörittele hetki. Ripsauta sekaan vähän suolaa ja pippuria myllystä. Kaada päälle vesi ja anna hautua 15-30 min. lihan mureudesta riippuen (esim. lapa vaatii huomattavasti pidemmän kypsymisajan kuin ulkofilee). Tarkista maku. Voit valmistaa possupadan myös käyttämällä tölkillisen valmista intialaistyyppistä kastiketta. Katso ainemäärät tölkin kyljestä.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat